recent

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ... ΧΤΑΠΟΔΙ ! ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ!

6 Ιανουαρίου των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των υδάτων έδωσε και πήρε όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, σε θάλασσες, ποτάμια, λίμνες, πισίνες και δεξαμενές. Χιλιάδες ήταν αυτοί που βούτηξαν στα όχι και τόσο παγωμένα νερά, για να πιάσουν το Σταυρό, όπως θέλει το έθιμο και να λάβουν την ευλογία του.

Και ενώ στην Πάτρα το Σταυρό έπιασε ο Χρήστος Σωτηρόπουλος, αντίστοιχα στα Βραχνέικα ο Λυκούργος Σταυρουλόπουλος, στη Ναύπακτο ο Παναγιώτης Λουκόπουλος και ούτω καθεξής, στη Μύκονο το Σταυρό δεν τον έπιασε άνθρωπος, αλλά... ένα χταπόδι!

Ναι, έγινε κι αυτό, γιατί στη Μύκονο όλα μπορεί να συμβούν! Ο εθελοντής μάλιστα που κλήθηκε να απελευθερώσει το Σταυρό από το στοιχείο της φύσης, έδωσε μάχη μαζί του και τελικά τα κατάφερε!

Κανείς όπως φαίνεται δεν έκανε τον κόπο να βουτήξει για να πιάσει το Σταυρό στο ανεμοδαρμένο ξερονήσι του Αιγαίου, ο παπάς δεν έκανε τον κόπο να τον πετάξει μακριά και έτσι το οκτάποδο επωφελήθηκε της ευκαιρίας και γράπωσε την ευλογία και με τα οκτώ του πόδια. Βέβαια η συνέχεια ήταν για το ίδιο μάλλον οδυνηρή, αφού κατέληξε στην κατσαρόλα. Έτσι δεν έχει νόημα και να του ευχηθούμε κάτι για του χρόνου...

Δείτε παρακάτω το αποκαλυπτικό Video!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου