recent

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΕΙΟ !!! (VIDEO)

Όλοι λίγο πολύ θα είδαμε είτε σε κάποιο βίντεο, είτε σε φωτογραφίες το σοβαρό τραυματισμό του Γάλλου αθλητή της γυμναστικής Samir Ait Said, ο οποίος υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην αριστερή κνήμη του.

Δε θα ήταν υπερβολή αν θα λέγαμε πως πονέσαμε κι εμείς μαζί του, αφού η θέα του τραυματισμένου μέλους του ήταν μάλλον αρκετά ανατριχιαστική. Σίγουρα βέβαια εκείνος πόνεσε περισσότερο από τον καθένα μας, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, αφού αυτή η ατυχία του στέρησε τη συμμετοχή του στη συνέχεια αυτών των αγώνων (τουλάχιστον).

Ο συγκεκριμένος αθλητής πάντως, δεν έπεσε μόνο μια φορά θύμα της θεάς τύχης (ή της ατυχίας), αφού η ομάδα που κλήθηκε να του προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες, μάλλον δεν ήταν στην καλύτερη μέρα της...
Αν και η ανάταξη του τραυματισμένου μέλους φαίνεται να έγινε με αρκετή επιτυχία και ο τραυματίας δείχνει ανακουφισμένος, η ακινητοποίησή του στο άκαμπτο φορείο είναι αρκετά προβληματική, αφού είναι προφανές ότι δεν έχει ακινητοποιηθεί σωστά. Για την ακρίβεια είναι υποτυπωδώς ακινητοποιημένος πάνω στο φορείο.

Τα προβλήματα όμως δε σταματούν εδώ. Αντίθετα μάλιστα λίγο λίγο επιδεινώνονται. Ίσως ούτε και οι ίδιοι οι τραυματιοφορείς δε φαντάζονται πόσο άσχημα μπορούν να τα καταφέρουν!

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσιεύει το Reuters, η προσπάθεια τοποθέτησης του άκαμπτου φορείου, στο τροχήλατο φορείο που θα τον μεταφέρει εκτός αρένας γίνεται ασυγχρόνιστα, αφού το φορείο παίρνει μεγάλη κλήση από τη μια μεριά με το βάρος του κορμού του αθλητή να πέφτει στα πόδια του, το ένα εκ των οποίων είναι ήδη σπασμένο. Είναι βέβαιο πως αυτή η άτσαλη κίνηση θα τον πόνεσε αρκετά!

Ό,τι είδαμε όμως ως εδώ, δεν είναι τίποτα μπροστά στη συνέχεια, που δεν "κυκλοφόρησε" και τόσο... Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε λίγα λεπτά μετά.

Ακριβώς έξω από την αρένα όπου διεξάγονται οι αγώνες, ένα ασθενοφόρο αναμένει να παραλάβει τον τραυματία αθλητή προκειμένου να τον διακομίσει στο νοσοκομείο. Το προσωπικό των Πρώτων Βοηθειών τον μεταφέρει εκεί και τότε συμβαίνει κάτι μάλλον απίθανο για το επίπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ενώ οι τραυματιοφορείς προσπαθούν να τοποθετήσουν το φορείο μέσα στο ασθενοφόρο, από κακό χειρισμό τους πέφτει μαζί με τον τραυματία αθλητή!


Ελπίζουμε στη διαδρομή του προς το νοσοκομείο να μην του συνέβησαν κι άλλα. Στις φωτογραφίες πάντως που τον δείχνουν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, φαίνεται αν μη τι άλλο αρκετά ευδιάθετος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου