recent

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Όπως είναι γνωστό καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενοι κυρίως από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, περνούν τα θαλάσσια σύνορά μας με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τον πόλεμο και να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

Στην προσπάθειά τους αυτή φτάνουν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, ενώ η Λέσβος έχει την "τιμητική" της. Υπολογίζεται ότι από τη Λέσβο έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες περίπου 350.000 άνθρωποι, που μάλιστα έφτασαν εκεί χρησιμοποιώντας μικρές φουσκωτές βάρκες.

Κρίσιμο ρόλο στην υποδοχή και τη φροντίδα τους, ειδικά του πρώτους μήνες του φαινομένου, έπαιξαν οι κάτοικοι του νησιού. Αν και σήμερα στις περιοχές που καταφθάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι εγκατεστημένοι εκατοντάδες Εθελοντές που τους βοηθούν, τους πρώτους μήνες οι μόνοι που φρόντιζαν αυτούς τους ανθρώπους ήταν οι απλοί κάτοικοι του Μολύβου και της Σκάλας Συκαμνιάς και γενικότερα οι ντόπιοι. Βέβαια ούτε και τώρα σταματούν να βοηθούν και να προσφέρουν παρόλο που οι δυνάμεις τους και οι οικονομικές τους αντοχές εξαντλούνται.

Κάποιοι λοιπόν αναγνωρίζοντας την προσφορά των απλών κατοίκων της Λέσβου, έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία να συλλέξουν ηλεκτρονικές υπογραφές ώστε να πείσουν τη διεθνή κοινότητα να τους απονείμει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Η διαδικτυακή ψηφοφορία διεξάγεται εδώ και μόλις 5 ημέρες, μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας διοργάνωσης δικτυακών δημοψηφισμάτων Avaaz. Μάλιστα μέσα σε αυτό το τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχουν συλλεγεί σχεδόν 9.200 ηλεκτρονικές υπογραφές. Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος ως προς τον αριθμό των υπογραφών που θα συλλεχθούν, καθημερινά ο αριθμός τους αυξάνεται ραγδαία. Οι ψηφοφόροι δε, προέρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Αξίζει τον κόπο να βοηθήσουμε όλοι κοινοποιώντας την είδηση ή απλά την ψηφοφορία και ενημερώνοντας γνωστούς και φίλους!
Μπορείτε κι εσείς να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία και να αυξήσετε τις ελπίδες η προσπάθεια να έχει θετικό αποτέλεσμα, μέσω του παρακάτω συνδέσμου.


Ασφαλώς αναφερόμαστε στους κατοίκους που βοηθούν και προσφέρουν χωρίς ανταλλάγματα, αφού όπως γίνεται σε κάθε κρίση, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν και αετονύχηδες που είδαν στον πόνο των ανθρώπων την ευκαιρία να αισχροκερδίσουν και να εκμεταλλευτούν οτιδήποτε μπορεί να αποδώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου