recent

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ - ΠΑΛΙΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στημένη από αγνώστους, για προφανείς όμως λόγους είναι η "είδηση" που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και σύμφωνα με την οποία Γαλλικά αεροσκάφη βομβάρδισαν νοσοκομείο παίδων στην Συρία.

Το δημοσίευμα που σε διάφορες εκδοχές κυκλοφορεί και κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσω κυρίως του Facebook και ιστοσελίδων χαμηλής αξιοπιστίας, υποστηρίζει ότι κατά την επίθεση έχασαν τη ζωή τους δεκάδες παιδιά που νοσηλεύονταν.
Παράλληλα η "είδηση" πλαισιώνεται από φρικιαστικές εικόνες νεκρών παιδιών και φωτογραφίες του κατεστραμμένου νοσοκομείου μέσα στο οποίο τα βρήκε ο θάνατος "από τις γαλλικές βόμβες".

Η είδηση όχι μόνο είναι στημένη και ψευδής, αλλά όλες οι φωτογραφίες που τη συνοδεύουν προέρχονται από παλαιά video και φωτογραφικό υλικό από παλαιότερες τραγωδίες.

Μάλιστα, το Video από το οποίο απομονώθηκαν οι περισσότερες εικόνες είχε κυκλοφορήσει από τη συριακή αντιπολίτευση το Απρίλιο του 2015 για προπαγανδιστικούς λόγους.

Μέσα σε όλο το υλικό υπάρχει επίσης και μια φωτογραφία που δείχνει σαβανωμένα μικρά παιδιά σε εξωτερικό χώρο με τους οι γονείς τους να κλαίνε. Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στον Αύγουστο του 2013 και δείχνει τα αποτελέσματα επίθεσης των μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης με χημικά αέρια, τα οποία σκότωσαν τα παιδιά.

Προφανώς κάποιοι μέσω της διάδοσης αυτών των ψευδών και φρικιαστικών ειδήσεων προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση, εκμεταλλευόμενοι τα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά των Ελλήνων. Προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους μάλιστα δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν το θάνατο μικρών παιδιών...

Ας είμαστε όλοι λίγο πιο προσεκτικοί σε ό,τι διαβάζουμε και κυρίως σε ό,τι κοινοποιούμε και αναδημοσιεύουμε, γιατί μπορεί άθελά μας να παίζουμε το παιχνίδι κάποιων, που δεν είναι απλά φαρσέρ!

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρο το Video από το οποίο προέρχονται οι εικόνες και ενδεικτικά ένα link του 2013 στο οποίο υπάρχει η φωτογραφία με τα σαβανωμένα παιδιά.

Σας ενημερώνουμε ότι το υλικό είναι ιδιαίτερα σκληρό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου