recent

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΦΙΣΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ - ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ "ΠΑΛΙΟ" ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ!

Ερμού και Κορίνθου
Ο ΣΥΡΙΖΑ, το αυτοαποκαλούμενο "νέο" πρωτοστατεί στην καταπάτηση της αξιοπρέπειας της πόλης των Πατρών βρομίζοντάς την με τις αφίσες που παντού έχει κρεμάσει. Τι κι αν πρόκειται για σήματα της τροχαίας, τι κι αν πρόκειται για κάγκελα ακόμη και σπιτών... Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Εν όψει της μίας και μοναδικής αυριανής εμφάνισης του Αλέξη... η πόλη αφισοκολλήθηκε και περιμένει να ακούσει τις φετινές υποσχέσεις του.

Αλλά να μην είμαστε άδικοι. Δεν έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το προνόμιο να βρίζει κατ' αυτό τον τρόπο την πόλη και τους κατοίκους της. Πολλά κόμματα και αποκόμματα της Αριστεράς και της ιδιότυπης αυτοαποκαλούμενης "προόδου", έχουν ασελγήσει με τον ίδιο ή και χειρότερο τρόπο στο ταλαιπωρημένο σώμα της πόλης μας.




Μαιζώνος και Αγ. Νικολάου
Ο κυρ Παναγιώτης της Λαϊκής Ενότητας προσπαθεί, μάλλον μάταια, να μας πείσει ότι "το ΌΧΙ θα νικήσει". Προφανώς μάλιστα θέλει να το εμπεδώσουμε όσο γίνεται καλύτερα και για αυτό οι πρώην ΣΥΡΙΖΑίοι και νυν επαναστάτες του κόμματός του θεωρούν αναγκαίο να γεμίσουν την Πάτρα κι εκείνοι με τις αφίσες τους. Χιλιάδες αφίσες. Τόνοι χαρτί. Ενδέχεται η Λαΐκή Ενότητα να έχει κολλήσει περισσότερες αφίσες και από το ΣΥΡΙΖΑ! Ε τι μόνο οι άλλοι...;


Αγ. Σοφίας


Το ΚΚΕ βέβαια ήταν από παλιά προοδευτικό. Δεν αφισοκολλά την Πάτρα μόνο στις εκλογές, αλλά όλο το χρόνο. Το Κόμμα έχει αποφανθεί, η πόλη του ανήκει και την κάνει ό,τι θέλει και όποτε θέλει. Το Κόμμα μπορεί να κολλά αφίσες παντού και πάντα και δε χάνει χρόνο στο να τις μαζεύει μετά, έτσι κι αλλιώς ούτε οι άλλοι το κάνουν. Ίσως να πιστεύουν ότι πρέπει να παραμένουν ως μνημεία νέων αγώνων και πάλης... Ποιος ξέρει; Γιατί να μη θυμούνται οι Πατρινοί τα μπουζούκια που έστησαν οι νεολαίοι του με το Γιώργο Μαργαρίτη προ μηνός; Γιατί να ξεχάσουμε τις αθλοπαιδιές που οργάνωσαν προ καιρού; Τι κι αν οι αφίσες του "χάσκουν χρεωκοπία" όπως λέει και το άσμα του αγωνιστή Βασίλη; Η ομιλία του συντρόφου Κουτσούμπα πρέπει να μείνει στην ιστορία!


Καλά για τους αντάρτες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ποιος να μιλήσει και τι να πει... Ας τους αφήσουμε. Δεν ξέρεις και τι σου ξημερώνει... Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, λέει η παροιμία.

Γενικά με μια μικρή βόλτα είδαμε και καταλάβαμε καλά το πόσο σέβονται το σπίτι μας όλοι αυτοί. Η Αριστερά έχει μόνο δικαιώματα και όλοι το ξέρουμε και έτσι δεν περιμένουμε κανείς τους να καθαρίσει την Πάτρα, ούτε πριν, ούτε μετά τις εκλογές. Οι συλλεκτικές αφίσες με την αθώα φάτσα του Αλέξη θα κοσμούν το κέντρο της Πάτρας μέχρι να τις κατεβάσουν οι βροχές του φθινοπώρου και να τις κάνουν επένδυση στα φρεάτια των αποχετεύσεων.

Ίσως κάποιοι διαβάζοντας τα παραπάνω να πιστέψουν ότι η Mavrodafni παίρνει θέση κατά της Αριστεράς και των κομμάτων που έχουν αναλάβει την αντιπροσώπευσή της. Λάθος! Μην πέφτετε στην παγίδα τους... Αυτοί μονίμως κλαίγονται...
Ο μόνος λόγος που αναφερόμαστε αποκλειστικά στην αφισορρύπανση της Αριστεράς και της Προόδου είναι γιατί σε αυτές τις εκλογές, μέχρι τώρα, δεν είδαμε άλλες αφίσες.

Φυσικά δεν τρέφουμε κανενός είδους αυταπάτες. Είμαστε βέβαιοι ότι αργά ή γρήγορα θα μας χέσουν και οι άλλοι... Εδώ θα είμαστε και για εκείνους και επιθυμούμε τη συνεργασία σας, στέλνοντάς μας φωτογραφίες.

Όσοι δε σέβονται την Πάτρα, πρέπει όχι μόνο να "κράζονται", αλλά και να μαυρίζονται.

Μόνο τα κόμματα προκαλούν το κοινό αίσθημα ρυπαίνοντας με αφίσες την Πάτρα;
Όχι βέβαια... Ακόμα και η κουτσή Μαρία θεωρεί υποχρέωσή μας να βλέπουμε τα μούτρα της κρεμασμένα και ο κάθε φτωχός μπουζουκοεπιχειρηματίας να διαφημίζει εις βάρος της αισθητικής της πόλης τις αρπαχτές του καλοκαιριού τζάμπα. Χαζός είναι; Πληρώνουν οι Πατρινοί!

Θα περίμενε κανείς πάντως να δείχνεται μεγαλύτερη περιβαλλοντολογική ευαισθησία και περισσότερος σεβασμός προς όλους εμάς, από εκείνους που διεκδικούν το προνόμιο να μας υπηρετούν (...) εκλιπαρώντας για την ψήφο μας. Άλλωστε με τόσα που ξεκοκαλίζουν από το υστέρημα του ελληνικού λαού, μάλλον θα μπορούσαν να διαφημίζονται με άλλο τρόπο και θα αρκούσε!

Πολλώ δε μάλλον όταν αυτοί ευαγγελίζονται το "νέο" και την "πρόοδο".

Έτσι είναι το "νέο" και η "πρόοδος" εν έτη 2015;
Στην εποχή του ίντερνετ και της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, υπάρχει χώρος για αφίσες; Πώς είναι άραγε το "παλιό";
Μήπως έχει ευθύνες ο Δήμος Πατρέων τις οποίες πρέπει να αναλάβει;
Μήπως πρέπει κάποτε να αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος ή δεν κάνει να στεναχωρούμε τα συντρόφια;

Δημοτικό Ωδείο (Αράτου)
Τι να περιμένει κανείς βέβαια όταν ούτε οι φορείς του Δήμου Πατρέων δε σέβονται την πόλη. Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας διαφημίζει τις σχολές του κολλώντας αφίσες πάνω στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου στην οδό Αράτου!

Ποιος ξέρει; Κρίμα...








Ελπίζω στις εκλογές να ψηφίσουμε εκτός από Έλληνες πολίτες και ως Πατρινοί!

Αγ. Σοφίας και Έλληνος Στρατιώτου

Ερμού και Κορίνθου

Μαιζώνος και Ερμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου