recent

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ CAPITAL CONTROL - ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (VIDEO)

ΠΗΓΗ: Avgi.gr


"Δεν υπάρχει περίπτωση για capital controls. Οι καταθέσεις είναι εγγυημένες" δήλωσε κατηγορηματικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης σε συνέντευξή του, χθες, στην εκπομπή online. Στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για καθυστέρηση ή και παραίτηση από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης απάντησε ότι «η κατάργηση του Μνημονίου έχει ήδη ξεκινήσει» και αυτό επιβεβαιώνεται από τους νόμους που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

«Αυτήν την στιγμή κανένας δεν θέλει τη ρήξη και ο τρόπος που το δηλώνω αυτό, μπορεί να σημαίνει και μια σειρά από πράγματα, όχι μόνο από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και των θεσμών» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ενδεχόμενη αποδοχή από την κυβέρνηση των προτάσεων των θεσμών θα σήμαινε οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μάχη που δίνει η κυβέρνηση για το ΦΠΑ, ή το μέτρο των 100 δόσεων που όπως είπε ήδη ρυθμίζονται οφειλές της τάξης των 5 δισ. ευρώ. «Είναι ένα μέτρο που έχει αποδώσει σε επίπεδο εσόδων" πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και αυτό που ζητάει από την κεντρική τράπεζα είναι να σέβεται και εκείνη την ανεξαρτησία της» δήλωσε και υποστήριξε ότι υπήρχαν διατυπώσεις στο κείμενο της έκθεσης που δεν συνάδουν με τον ρόλο της κεντρικής τράπεζας.

Δεν είναι «ιερή αγελάδα» ο κ. Στουρνάρας

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι δεν είναι το ζήτημα αν σέβεται ο κ. Στουρνάρας την κυβέρνηση, αλλά «κατά πόσον ο ίδιος με τον θεσμικό του ρόλο ως κεντρικός τραπεζίτης φροντίζει και μεριμνά ώστε να διασφαλίζεται η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη του κόσμου στο τραπεζικό σύστημα για το οποίο ο ίδιος είναι υπεύθυνος μέσω του θεσμικού του ρόλου».

Ενώ δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με την ουσία της κριτικής της προέδρου του Κοινοβουλίου Ζ. Κωνσταντοπούλου. «Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι πρόεδρος της Βουλής και από τη δική της θέση έχει την άποψη και το δικαίωμα να πράξει με όποιον τρόπο επιθυμεί» είπε σχολιάζοντας την κίνησή της, να επιστρέψει την έκθεση του Γ. Στουρνάρα.

Ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας έχει συνεργαστεί μέχρι τώρα με την κυβέρνηση με έναν καλό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι κατά τη δική του εκτίμηση, με την ανακοίνωση της ΤτΕ προφανώς δημιουργήθηκαν προβλήματα σε σχέση με το κατά πόσο διασφαλίζει τον ρόλο του για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση τον εμπιστεύεται, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι ο κ. Στουρνάρας είναι ο διοικητής της ΤτΕ. Συμπλήρωσε πως «όταν γίνεται κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά, είναι κριτική που προφανώς αφορά και τον κ. Στουρνάρα - δεν είναι "ιερή αγελάδα" ο κ. Στουρνάρας επειδή ξαφνικά έγινε κεντρικός τραπεζίτης - και πως από εκεί και πέρα ο ίδιος από τη θέση του οφείλει να διασφαλίζει και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος». «Από εκεί και πέρα εμπιστευόμαστε τον κ. Στουρνάρα στον βαθμό που προφανώς και ο ίδιος επιτελεί καλά τον ρόλο του».

Επιμέλεια: Κατ.Μπρ.

ΠΗΓΗ: Avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου