recent

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015

Πρωτομαγιά σήμερα και η φύση γιορτάζει οργιάζοντας... Οι πολλές βροχές που έπεσαν όλο το χειμώνας βοήθησαν τα μέγιστα στο πανηγύρι και τώρα αρχίζουν εκτός από τα ωραία, και τα δύσκολα!

Γιατί;

Γιατί μαζί με τα λουλούδια και την άνοιξη, έρχονται σιγά σιγά και οι δασικές πυρκαγιές, οι οποίες κάθε χρόνο καταστρέφουν χιλιάδες (ή και εκατομμύρια) στρέμματα δασών της πατρίδας μας, περιουσίες πολιτών, ζώα και δυστυχώς και ανθρώπινες ζωές!

Σήμερα λοιπόν ξεκινά τυπικά έστω, όπως κάθε χρόνο, η αντιπυρική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου. Για ένα εξάμηνο λοιπόν όλοι μας θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις μας, ενώ αν δούμε κάποια πυρκαγιά θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 ή το 112.

Αν και είναι βέβαιο πως και φέτος ένα μέρος του φυσικού πλούτου της Ελλάδα θα χαθεί, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί αυτό να είναι το δυνατόν μικρότερο.

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενημερωθείτε σχετικά με την πρόληψη κυρίως, αλλά και την καταστολή δασικών πυρκαγιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου