recent

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

(VIDEO) ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΣΚΥΛΟ ΣΤΟΝ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΠΑΤΡΩΝ

Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επενέβησαν σήμερα το πρωί για τη διάσωση σκύλου που είχε εγκλωβιστεί στον κυματοθραύστη του βορείου λιμένα των Πατρών.

Το άτυχο ζώο, άγνωστο πως, βρέθηκε εγκλωβισμένο στον κυματοθραύστη, ανήμπορο να επιστρέψει στην ξηρά. Ο σκύλος πιθανότατα ήταν παγιδευμένος στο σημείο τις τελευταίες δύο ημέρες καθώς οι άνθρωποι που τον φροντίζουν τον είχαν χάσει και τον αναζητούσαν.

Η ομάδα των Εθελοντών Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά την επιστροφή της στο λιμάνι, από την περιοχή της πλαζ των Πατρών, όπου διεξάγεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας των σκαφών Laser 4.7, αντελήφθησαν την ύπαρξη του σκύλου στον κυματοθραύστη.

Όπως φαίνεται στο Video παρακάτω, άμεσα επιχείρησαν από το διασωστικό σκάφος προσεγγίζοντας το σημείο. Όπως Αφού ανέβηκαν στον κυματοθραύστη προχώρησαν στον απεγκλωβισμό του ζώου, λειτουργώντας με τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά που τους διακρίνει. Εν συνεχεία, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό τους το ανέβασαν στο σκάφος.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε στη μαρίνα των Πατρών και χαίρει άκρας υγείας, παρά την ταλαιπωρία του. Παραδόθηκε στους ανθρώπους που τον φροντίζουν, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με ανακούφιση και χαρά. Όπως μας πληροφόρησε δε ο Εκπρόσωπος της Σχολής Ναυαγοσωστικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Βασίλειος Χαντζόπουλος, το σκυλάκι δε φαίνεται διατεθειμένο να αποχωριστεί τους σωτήρες του!

Όπως είναι γνωστό το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καλύπτει Ναυαγοσωστικά, Πρωτοβοηθητικά και Διασωστικά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών Laser 4.7, που διεξάγεται στον Πατραϊκό κόλπο. Στην κάλυψη συμμετέχουν Εθελοντές Ναυαγοσώστες και Εθελοντές Σαμαρείτες, οι οποίοι είναι σε άμεση ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού στη θάλασσα, αλλά και την ξηρά.

Δείτε το video της διάσωσης του σκύλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου