recent

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

(VIDEO) ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"; - ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΤΟΥΝ ΟΡΟΥΣ

Στη δήθεν διαπραγμάτευση που σε λίγο θα ξεκινήσει για το ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, η Ελλάδα προσέρχεται χωρίς να ζητά απολύτως τίποτα. Σύμφωνα με δηλώσεις των πλέον επισήμων χειλέων, του Νίκου Κοτζιά, του μεσίτη που παριστάνει τον υπουργό των εξωτερικών, το όνομα που θα προτείνει η Ελλάδα και το οποίο προφανώς αποδέχεται, θα είναι σύνθετο και το ένα συστατικό του θα είναι το όνομα της Μακεδονίας μας!

Άνω Μακεδονία, Κάτω Μακεδονία, Πέρα Μακεδονία, Δώθε Μακεδονία, Νέα Μακεδονία, Άλλη Μακεδονία, σίγουρα πάντως το κρατίδιο στα βόρια θα ονομάζεται Μακεδονία!

Αυτό το αίσχος είναι έτοιμη η Ελλάδα όχι απλά να το αποδεχθεί, αλλά και να το προτείνει!

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι η Ελλάδα δεΝ θέτει στο ζήτημα αυτό απολύτως καμία "κόκκινη γραμμή". Ό,τι είχαμε να διαφυλάξουμε, το σπρώχνουμε και το ξεπουλάμε, αρκεί να κλείσει το θέμα! Όσο - όσο... Χωρίς όρους!

Χθες το βράδυ, ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη της χάραξης της εξωτερικής πολιτικής της πατρίδας μας, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας (...) Νίκος Κοτζιάς, έδωσε συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου, την οποία απασχόλησε κυρίως το ζήτημα της "διαπραγμάτευσης" για το όνομα των Σκοπίων. Ο Χατζηνικολάου, που ως γνωστόν αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και οι light ερωτήσεις του στους καλεσμένους του γίνονται θέμα στις σατυρικές εκπομπές, τον ρώτησε, αν "παίζει" καθόλου η εκδοχή του όρου "Σλαβομακεδονία", δηλαδή του αυτού που είχε προτείνει πριν από σχεδόν 30 χρόνια ο Κώστας Μητσοτάκης.

Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν κάθετος. Στο σημείο αυτό της συνέντευξης μίλησε για πρώτη φορά ξεκάθαρα, χωρίς περιστολή και μισόλογα. Το όνομα αυτό είπε πως έχει απορριφθεί, γιατί απλά σε αυτό θέτουν βέτο οι... Αλβανοί! Είπε λοιπόν επί λέξει:

"Το όνομα "Σλαβομακεδονία" απευθυνόταν στους Σλάβους οι οποίοι αποτελούν το ένα συστατικό του κράτους που ονομάζουμε σήμερα FYROM. Οι Αλβανοί είναι κάθετοι ενάντια στην ονομασία Σλαβομακεδονία αυτού του κράτους, διότι θεωρούν ότι τους απαλείφει ως συστατικό στοιχείο αυτού κράτους!"

Ασφαλώς ακόμη και ο όρος "Σλαβομακεδονία" είναι απαράδεκτος και παντελώς ανιστόρητος. Ενοείται πως η Ελλάδα δε θα έπρεπε να τον δεχθεί επ' ουδενί, αφού περιέχει ως συστατικό του το όνομα της Μακεδονίας μας. Η απάντηση όμως του Κοτζιά στην ερώτηση του Χατζηνικολάου, είναι ενδεικτική της ενδοτικότητας της "ελληνικής" πλευράς.

Συμπερασματικά, όλοι έχουν θέσει όρους και τετελεσμένα στο τραπέζι της "διαπραγμάτευσης" του ονόματος των Σκοπίων, εκτός από την Ελλάδα, που συζητά τα πάντα. Μέχρι και οι Αλβανοί απαιτούν και επιβάλουν τη θέλησή τους.

Μέχρι και οι Αλβανοί...

Η κατρακύλα δεν έχει όριο!

Δείτε παρακάτω το Video της συνέντευξης του Κοτζιά. Το επίμαχο σημείο είναι μετά το 9':40".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου