recent

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΑΛΗΤΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ENIKOS.GR

Το γνωστό portal enikos.gr του συστημικού Νίκου Χατζηνικολάου, εδώ και καιρό, στην προσπάθειά του να επιζήσει στο χώρο των "ειδησεογραφικών" sites, μεταχειρίζεται πρακτικές που χρησιμοποιούν τα πλέον αναξιόπιστα blogs, όπως αυτή του παραπλανητικού τίτλου.

Όλα αυτά τα blogs, ευελπιστώντας σε μερικά κλικς παραπάνω χρησιμοποιούν τίτλους στα άρθρα τους, που άλλοτε γράφουν κάτι εντελώς απίστευτο προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή και άλλοτε παρουσιάζουν ειδήσεις έτσι ώστε ο αναγνώστης να πιστεύει εκ πρώτης όψεως ότι μάλλον το γεγονός έχει συμβεί στην Ελλάδα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι κι αυτή στην οποία αναφερόμαστε σήμερα εδώ.

Στο enikos.gr λοιπόν, τόσο στην ιστοσελίδα του www.enikos.gr όσο και στη σελίδα του στο facebook, δημοσιεύθηκε είδηση με τίτλο "Υπάλληλοι του Ερυθρού Σταυρού εμπλέκονται σε υπεξαίρεση πάνω από 5 εκατ. ευρώ που είχαν διατεθεί για τον Έμπολα".

Όπως γνωρίζουμε, ο ιός έμπολα μπορεί να βρισκόταν σε έξαρση σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, όμως έκανε την εμφάνισή του και στην Ευρώπη και μάλιστα και στη χώρα μας. Σε ολόκληρη την Ευρώπη (και στην Ελλάδα φυσικά) ελήφθησαν μέτρα για την αντιμετώπιση μιας επιδημίας του ιού και για αυτό το σκοπό δαπανήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικά κεφάλαια.
Σήμερα, πάρα πολλοί αναγνώστες του enikos.gr και ακόμη περισσότεροι απλοί "περιηγητές" του facebook, διαβάζοντας τον τίτλο της είδησης και μη διαβάζοντας το περιεχόμενο του άρθρου, πίστεψαν ότι η υπεξαίρεση αυτών των χρημάτων συνέβη στην Ελλάδα και όχι στη Σιέρα Λεόνε... Δυστυχώς, πολύς κόσμος μένει μόνο στους τίτλους (γιατί πιστεύει ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα) και δε διαβάζει τα άρθρα. Ειδικά μάλιστα, όταν οι τίτλοι αυτοί ανήκουν σε άρθρα δήθεν αξιόπιστων portals όπως αυτό του enikos.gr.

Ελληνικό το enikos.gr - Ο έμπολα ήρθε και στην Ελλάδα - Ελήφθησαν μέτρα και στην Ελλάδα - Ο Ερυθρός Σταυρός δραστηριοποιείται πολύ ενεργά και στην Ελλάδα και έχει υπαλλήλους... Οι συνειρμοί αναπόφευκτοι.

Δείτε μερικά από τα σχόλια όσων είδαν τον τίτλο, αλλά δε διάβασαν το άρθρο...





Μάλιστα ενώ το enikos.gr και τα περισσότερα ΜΜΕ στην Ελλάδα, έτρεξαν να καταγγείλουν τα έργα και τις ημέρες του Μαρτίνη και της παρέας του, δεν έκαναν τον κόπο να αναδείξουν την αναγέννηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον αγώνα των Εθελοντών του και των υπαλλήλων του, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οπότε και ανέλαβε τη διοίκηση του ιστορικού οργανισμού ο αναγνωρισμένου κύρους και τιμιότητας Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κύριος Χατζηνικολάου και η επιχείρησή του, έχει λόγους να είναι εμπαθής έναντι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της διοίκησής του και να προσπαθεί συνειδητά να παραπλανήσει το κοινό του και να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις. Πραγματικά πιστεύουμε ότι χρησιμοποιεί αυτές τις τακτικές, μόνο και μόνο για μερικά κλικς παραπάνω...

Ας είμαστε προσεκτικοί σε όσα διαβάζουμε, ακόμη και σε portals που μπορεί να θεωρούμε έγκυρα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου