recent

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ HOPEgenesis - ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η υπογεννητικότητα είναι γνωστό ότι σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ελλάδας, το οποίο ασφαλώς έχει πολλαπλές συνέπειες και συμβάλλει στην επιδείνωση και άλλων προβλημάτων.

Δυστυχώς η αντιμετώπιση αυτού του εθνοκτόνου προβλήματος, δεν είναι στις πρώτες θέσεις του καταλόγου της ελληνικής κυβέρνησης. Όχι μόνο της σημερινής, αλλά διαχρονικά. Όπως αποδεικνύεται οι ελληνικές κυβερνήσεις, όχι απλά υποτιμούν το πρόβλημα, αλλά μεθοδικά και με ιδιαίτερο ζήλο αναζητούν τρόπους να το επιτείνουν.

Τι άλλο να σκεφτεί κανείς, όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις θεωρούν τεκμήριο διαβίωσης τη γέννηση παιδιών...

Οι στατιστικές έρευνες των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις πληθυσμιακές μεταβολές των χωρών δείχνουν ότι, η συνέχιση αυτής της κατάστασης θα οδηγήσει στην πτώση του πληθυσμού της Ελλάδος από 10 εκατομμύρια που είναι σήμερα, σε 6 εκατομμύρια το 2050

Ένας από τους λόγους που η υπογεννητικότητα αυξάνεται στην Ελλάδα, είναι η άσχημη οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων ελληνικών νοικοκυριών και ιδιαιτέρως των νέων. Μάλιστα, πολλά νέα ζευγάρια αδυνατούν να κάνουν παιδιά, αφού συχνά και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι ή υποαμοιβόμενοι. Στις ακριτικές περιοχές δε της Ελλάδας, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, αφού τα οικονομικά προβλήματα, προστίθενται και άλλου είδους δυσκολίες, όπως της περιορισμένης πρόσβασης σε οργανωμένες μονάδες υγείας.

Στην Ελλάδα συνήθως, όσα δεν κάνουν οι κυβερνήσεις, αναλαμβάνουν να τα κάνουν Εθελοντές.

Επιστήμονες λοιπόν της χώρας μας, όλοι καταξιωμένοι στο χώρο τους και πολλοί από αυτούς αρκετά γνωστοί, ίδρυσαν μια μη κερδοσκοπική εταιρία, με σκοπό αν όχι την αντιστροφή της κατάστασης, τουλάχιστον της βελτίωσής της.

Μιλάμε για την HOPEgenesis! 

Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 με όραμα την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. 

Ιδρύθηκε από τον Δρ. Στέφανο Χανδακά MD MBA PhD, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο, Χειρουργό. Τα ιδρυτικά της μέλη προέρχονται από
το χώρο της υγείας, της επικοινωνίας, της ανάπτυξης και του πολιτισμού. Υποστηρίζεται από ομάδα γυναικολόγων, μαιών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και εθελοντών που μοιράζονται τους στόχους και το όραμά της. Για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της οργάνωσης και όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν, δεν τίθενται οικονομικά κριτήρια επιλογής των επωφελούμενων προς ένταξη.

Η υποστήριξη που παρέχει κινείται σε 3 άξονες, ΔΩΡΕΑΝ παροχή 1) ιατρικής, 2) κοινωνικής και 3) ψυχολογικής υποστήριξης σε γυναίκες μόνιμες κατοίκους ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση σε ιατρικές υποδομές, κατάλληλες για την ολοκληρωμένη φροντίδα κάθε γυναίκας, από την στιγμή που μένει έγκυος έως και τον τοκετό.


Βασικός στόχος της HOPEgenesis είναι να συμβάλει στην ενίσχυση των γεννήσεων παρέχοντας υποστήριξη στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν ή επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών, νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας.
Μέσω του παρακάτω συνδέσμου, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της HOPEgenesis, να ενημερωθείτε για τους σκοπούς και το έργο της, αλλά και να γίνεται Εθελοντές της ή να τη στηρίξετε με διαφόρους τρόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου