recent

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ: ΒΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ !!!

Η κατοχή οχήματος και ειδικά αυτοκινήτου την εποχή της κρίσης είναι ακριβή υπόθεση για τους περισσότερους από εμάς, αφού η συντήρησή του απαιτεί αρκετά χρήματα.

Το κόστος των καυσίμων αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο και πιο συνηθισμένο έξοδο για έναν οδηγό. Η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη και σε αυτή την περίπτωση, αφού μεταξύ των πρατηρίων παρατηρούνται συχνά σημαντικές διαφορές. Προφανώς δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε ακριβότερα αυτό που μπορούμε να το προμηθευτούμε σε χαμηλότερη τιμή. Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να βρούμε το φθηνότερο πρατήριο δεν είναι να τα πάρουμε σβάρνα μέχρι να το βρούμε, αφού σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα βγούμε χαμένοι. Άλλωστε είναι λίγο δύσκολο να επισκεφτούμε όλα τα πρατήρια μιας περιοχής.

Η τεχνολογία για μια ακόμη φορά μπορεί να δώσει τη λύση και να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα χωρίς ιδιαίτερο κόπο και γνώσεις.

Ας δούμε πως...
  • Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει αναπτύξει εδώ και αρκετά χρόνια το "Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων". Κάθε πρατήριο καυσίμων υποχρεούται να ενημερώνει το Παρατηρητήριο για τις τρέχουσες τιμές του, οι οποίες αναρτώνται στη σχετική ιστοσελίδα και είναι προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Επισκεπτόμενοι λοιπόν τον παρακάτω σύνδεσμο, μπορούμε να επιλέξουμε τη γεωγραφική περιοχή που μας ενδιαφέρει καθώς και τον τύπο του καυσίμου που χρησιμοποιούμε και να λάβουμε άμεσα τον κατάλογο των πρατηρίων και τις τιμές τους!



Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων: http://www.fuelprices.gr/GetGeography
  • Στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο ίντερνετ, μπορούμε εναλλακτικά να στείλουμε από το κινητό μας sms στο 54151 και να λάβουμε τη σχετική ενημέρωση δωρεάν!
  • Για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων και tablets με λειτουργικό σύστημα Android ή iPhone, κυκλοφορούν διάφορες εφαρμογές, οι οποίες όχι μόνο εμφανίζουν εύκολα τις τιμές των καυσίμων κάθε πρατηρίου, αλλά και το ακριβές σημείο κάθε πρατηρίου πάνω σε χάρτη Google. Οι δημοφιλέστερες από αυτές είναι μάλλον η FuelGR για Android και η iFuel για iPhone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου