recent

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΕΝΑ TESLA COIL IN ACTION... - DON'T DO THIS AT HOME !!!

Ο Nicola Tesla υπήρξε όχι απλά ένας πρωτοπόρος επιστήμονας του ηλεκτρισμού και των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, αλλά ίσως ο μεγαλύτερος επιστήμονας και εφευρέτης της ιστορίας. Πάμπολλες εφευρέσεις που ακόμη χρησιμοποιούμε φέρουν την υπογραφή του, ενώ ακόμη άλλες τόσες είναι παιδιά του που τα έκλεψαν άλλοι...

Για παράδειγμα πολλοί γνωρίζουν ότι ο Ιταλός Marconi εφηύρε το ραδιόφωνο, ενώ στην πραγματικότητα το 1943 ο Nicola Tesla δικαιώθηκε στη μεταξύ τους διαμάχη και από το 1955 θεωρείται και επίσημα ο εφευρέτης του ραδιοφώνου!

Η προσφορά του ήταν τέτοια, που κάποιοι είπαν πως "ο Nicola Tesla εφηύρε τον 20ο αιώνα!".

Μεταξύ άλλων ο Tesla δημιούργησε το ομώνυμο πηνίο, το οποίο σχετιζόταν και με την τηλεμεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Στο παρακάτω Video κάποιος Ρώσος οπαδός του, επιδεικνύει μια μικρογραφία του, την οποία κατασκεύασε άγνωστο πώς... Το πείραμα μοιάζει αληθινό και σίγουρα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και πιθανόν επικίνδυνο. Για το λόγο αυτό, χαρείτε το μέσα από το Video και μην το επιχειρήσετε κατ' οίκον (όχι ότι είναι πιθανό να το καταφέρετε...)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου