recent

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; - ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Το ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τελεί υπό πανικό είναι ξεκάθαρο. Ο βρόγχος της πίεσης που ασκείται στο βασικό υπεύθυνο της διάλυσης τον Αλέξη Τσίπρα από όλους και όλα, γεννά ίσως την ελπίδα.

Τίποτα δεν είναι βέβαιο για το επόμενο διάστημα. Ακόμη και αυτή η διεξαγωγή του ψευτο-δημοψηφίσματος είναι στον αέρα, ενώ το πιθανότερο είναι να ματαιωθεί ή να ανασταλεί. Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν λογικές φωνές, που δεν επιθυμούν την πλήρη κατάρρευση της Ελλάδας, η οποία είναι βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει όχι μόνο το κόμμα, αλλά και την Αριστερά εν γένει. Όλοι γνωρίζουν ακόμη κι αν δεν το ομολογούν ακόμη δημόσια, ότι το ΟΧΙ οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή τόσο τη χώρα όσο και την Αριστερά μεσομακροπρόθεσμα.

Παράλληλα η συγκυβέρνηση έχει μείνει χωρίς απολύτως κανένα σύμμαχο, τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Ο Δικηγορικός Σύλλογος των Αθηνών θέτει θέμα συνταγματικότητας του ψευτο-δημοψηφίσματος, ενώ η σύνοδος των Πρυτάνεων πήρε θέση υπέρ της συμφωνίας. Παράλληλα ο Καμίνης με το Μπουτάρη επέδωσαν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναλαμβάνουν δράση υπέρ του ΝΑΙ. Στο εξωτερικό καμία απολύτως σοβαρή χώρα δε συμπαρίσταται στα αιτήματα Τσίπρα, ενώ ακόμη και η Ρωσία ένιψε τα χείρας της. Οι αβελτηρίες της ομάδας διαπραγμάτευσης, έχουν καταστήσει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό αναξιόπιστους συνομιλητές.

Στη γενικότερη πίεση προς την κυβέρνηση συντελεί και η παταγώδης αποτυχία των συγκεντρώσεων υπέρ του ΟΧΙ ή πιο σωστά
ο απίστευτος όγκος των συγκεντρώσεων υπέρ του ΝΑΙ, ο οποίος έχει τρομοκρατήσει τους εμπνευστές του ψευτο-δημοψηφίσματος. 

Μπροστά στο πλήρες αδιέξοδο, τόσο σε επίπεδο διαπραγμάτευσης όσο και εσωκομματικά, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες ή ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας να κατεβάσει τους τόνους μαζί με τη σημαία της επανάστασης και να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο.

Γνωρίζουν καλά ότι σε ένα ενδεχόμενο ΝΑΙ την Κυριακή, θα αναγκαστούν όχι απλά να παραιτηθούν και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, αλλά να διασπάσουν το ΣΥΡΙΖΑ με τις διάφορες συνιστώσες να τραβούν το δρόμο τους.

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας να αποφασίσει την τελευταία στιγμή ρήξη με το Λαφαζάνη και τους δικούς του, σε μια προσπάθεια να σώσει ότι μπορεί να σωθεί υπογράφοντας μια συμφωνία και αναστέλλοντας το δημοψήφισμα. Πριν από λίγες ώρες μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι "το ζήτημα είναι πολιτικό" και ότι "μπορεί η κυβέρνηση να αποφασίσει κάτι διαφορετικό"! Είναι εξάλλου δεδομένο ότι σε μια τέτοια περίπτωση τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής που τάσσονται με το ΝΑΙ, θα "συνδράμουν" την κυβέρνηση όταν μια συμφωνία έρθει προς επικύρωση, αντισταθμίζοντας τις πιθανές απώλειες μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Άλλωστε σε μια περίπτωση ήττας των κυβερνητικών επιλογών την Κυριακή, θα είναι πολύ δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ όχι μόνο να παραμείνουν στο τιμόνι της χώρας, αλλά ακόμα και να κατέλθουν στις εκλογές όταν αυτές γίνουν...

Τι θα έχουν να προτείνουν στον ελληνικό λαό, αυτό που εκείνος απέρριψε;

Η δυναμική του ΝΑΙ όσο περνούν οι ώρες και οι ημέρες γίνεται έντονη και όσο κι αν οδηγεί επίσης σε δυσάρεστες καταστάσεις, θα καταπιεί αυτούς που υλοποιούν το σχέδιο της απόλυτης διάλυσης της Ελλάδας. Μέρα με τη μέρα πλησιάζοντας την Κυριακή (αν δεν αναγκαστεί ο Τσίπρας να υπογράψει ακόμη και αύριο το πρωί) η βούληση του ελληνικού λαού να συνεχίσει εντός Ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γίνεται όλο και πιο έκδηλη και την Κυριακή θα κλείσει την "παρένθεση"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου