recent

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ TIMELAPSE VIDEO

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ζάκυνθος είναι ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά και προορισμός εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο από ολόκληρο τον κόσμο και οι λόγοι είναι προφανείς.

Ο Πολωνός κινηματογραφιστής Maciej Tomkόw, μαγεμένος από την ομορφιά του νησιού έφτιαξε ένα Timelapse Video, το οποίο μάλιστα απέσπασε το βραβείο Best Timelapse Award, στο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Λος Άντζελες και αποτελεί διαφήμιση για τη Ζάκυνθο.

Για τα γυρίσματα απαιτήθηκαν, όπως σημειώνει ο καλλιτέχνης, τέσσερα ταξίδια στο νησί, περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα πεζοπορίας, κουβαλώντας εξοπλισμό βάρους 200 κιλών, 840 ώρες σκληρής εργασίας για την καταγραφή video συνολικής διάρκειας 28 ωρών και... 380 ώρες μοντάζ!

Όσοι δεν το έχετε δει ακόμη, δείτε το παρακάτω. Είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστείτε τόσο από την ομορφιά του τοπίου, όσο και από το μεγαλείο της τέχνης του Maciej Tomkόw.

Πιο εντυπωσιακό όμως ακόμα και από το ίδιο το Timelapse, είναι ίσως το video από τα γυρίσματά του. Δείτε πως ολόκληρη η ομάδα του κινηματογραφιστή μεταφέρθηκε, στη διάσημη παραλία του Ναυαγίου, πώς καταρριχήθηκε στους απόκρημνους βράχους, που και πως έστησε τα μηχανήματά της ώστε να καταφέρει να βρει... τους "Θησαυρούς της Ζακύνθου"!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου