recent

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΟΙ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΤΟΥ SAKI ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Τις νέες ανταύγειες του Σάκη Ρουβά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι περίπου 15.000 περίεργοι και κυρίως περίεργες που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως ήταν βέβαια αναμενόμενο, την εκδήλωση που τύποις είχε διοργανωθεί για τα 90 χρόνια ζωής του Μίκη Θεοδωράκη, επισκίασαν τα μαλλιά του... καλλιτέχνη.


Εντυπωσιασμένες από το νέο look του συζύγου της Κάτιας Ζυγούλη, νέες και γραίες ρουβίτσες, φοιτήτριες κομμωτικής ή απλά διερχόμενες και λίγοι διερχόμενοι δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στις φωνητικές ικανότητες του Σάκη. Άλλωστε ο τροβαδούρος του έρωτα και του σπαγγέτι έχει προ πολλού αποδείξει ότι μπορεί να τραγουδήσει με επιτυχία ακόμη και έξω από τη μπανιέρα του.



Την cult, όπως εξελίχθηκε, παράσταση εκτός των ανωτέρω 15.000 περαστικών, παρακολούθησαν προσωπικότητες όπως η Πωλίνα με τον πανέμορφο συνοδό της, η Σοφία Μπεκατώρου, ο ξάδερφος της Μιμής Γιώργος Λιάνης και άλλοι επίσημοι και celebrities... Κάποιοι, προφανώς αλαφροΐσκιωτοι, είπαν ότι εμφανίστηκαν στην πλατεία αναμαλλιασμένοι και αλλόφρονες ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο Οδυσσέας Ελύτης, που σηκώθηκαν από τους τάφους τους ενοχλημένοι από τον παράξενο θόρυβο.


Επειδή προφανώς δεν έχουμε το πολιτιστικό υπόβαθρο να σχολιάσουμε το επίπεδο της παράστασης, θα αρκεστούμε να παραθέσουμε μόνο μερικά σχόλια κάποιων καταξιωμένων καλλιτεχνών:

  • Σταμάτης Κραουνάκης: "Τη ρουβοσύνη μην την κλαις..."
  • Παντελής Θαλασσινός: "Μηηη παρακαλώωωωω σας μηηηηη"
  • Θάνος Μικρούτσικος: "Στο παρελθόν έχω παρεξηγηθεί, αλλά θεωρώ ότι η μουσική δεν είναι μία και ενιαία με καλά και κακά πράγματα. Θεωρώ ότι είναι διαφορετικά πράγματα. Ο Ρουβάς είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης ενός χώρου που δεν έχει καμία σχέση με τον δικό μας χώρο, επομένως δεν μπορεί να είναι πειστικός, όσο καλός τραγουδιστής και να είναι. Αν όμως μας διαψεύσει, καλώς να ορίσει."

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σάκης ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα. Θυμίζουμε ότι λίγους μήνες πριν κατάφερε με το υποκριτικό του ταλέντο να αναδείξει τους "Βάκχες" του Ευριπίδη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές...


Για την ιστορία, πρέπει να αναφέρουμε ότι το "Άξιον Εστί", στο παρελθόν έχουν τραγουδήσει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Κότσιρας και πολλές χορωδίες ανά την Ελλάδα.

Όσοι επιθυμούν πραγματικά να ακούσουν και να παρακολουθήσουν την απόπειρα του Saki στη Νέα Σμύρνη, ας ψάξουν μόνοι τους στο YouTube. Η Mavrodafni αρνείται να συναινέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου