recent

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ "ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ" - ΑΤΑΡΑΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Και ενώ στην Ελλάδα το μόνο που μας απασχολεί είναι η "κρίση" την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να εντείνει, οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και να προβάλουν τα σχέδιά τους εντελώς απροκάλυπτα πλέον. Παραδομένη και έρμαιο της τύχης τυχάρπαστων τυχοδιωκτών, ανθελλήνων, προσκυνημένων, δειλών ή πληρωμένων, η Ελλάδα έχει πάψει ακόμα και να παρακολουθεί τι συμβαίνει δίπλα της.

Στην καθιερωμένη γιορτή-προπαγάνδα του έθνους των δολοφόνων για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου καλεί μονάδες του τουρκικού στρατού που συμμετέχουν στη φιέστα να ετοιμαστούν για νέες κατακτήσεις! Τι εννοεί άραγε;

Επί λέξει λέει: "Νέοι! Είστε έτοιμοι για νέες κατακτήσεις; Παιδιά του ηγέτη που στα 21 του χρόνια κατέλαβε την Πόλη; Είστε έτοιμοι να προχωρήσετε;" ενώ το πλήθος των αμόρφωτων απογόνων των Οθωμανών ζητωκραυγάζει και υπόσχεται.


Και ενώ όλα αυτά φαίνονται και ακούγονται στο Video του ρεπορτάζ των ειδήσεων του Mega, ουδέν σχόλιο γίνεται από το δημοσιογράφο που περιγράφει το πανηγύρι. "Σιγά το πράγμα" θα πει κάποιος. "Και τι έγινε...".

Συμφωνώ. Άλλωστε δεν είναι δουλειά του δημοσιογράφου να κάνει εξωτερική πολιτική. Αυτό είναι δουλειά του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, το οποίο σιώπησε αδιάφορο. Και τι να πει άραγε το Υπουργείο Εξωτερικών, όταν ο επικεφαλής του τη μία κάνει ασκήσεις ψευτομαγκιάς και την άλλη τραγουδάει χέρι χέρι με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας...

Και σαν να μην έφτανε κι αυτό, τα μαχητικά της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας βολτάρουν σχεδόν ανενόχλητα στο Αιγαίο. Χθες σχηματισμός 6 τουρκικών αεροσκαφών παραβίασε το FIR Αθηνών, κάνοντας υπερπτήσεις ακόμα και πάνω από ελληνικά νησιά του συμπλέγματος των Φούρνων. Για τα μάτια του κόσμου και ίσως για την τιμή των όπλων, σηκώθηκε αντίστοιχος αριθμός ελληνικών αεροσκαφών για να τα καταδιώξει.

Αναρωτιέται κανείς αν χρειαζόταν αυτή η ελληνική αντίδραση. Τα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το FIR Αθηνών στις 14:32 και εξήλθαν στις 15:12. Παρέμειναν δηλαδή εντός του FIR Αθηνών για 40 ολόκληρα λεπτά της ώρας! Δύο πράγματα μπορεί να συνέβησαν, ή τα ελληνικά αεροσκάφη καθυστέρησαν υπερβολικά να απογειωθούν ή τα τουρκικά μαχητικά αγνόησαν τα ελληνικά και συνέχισαν να πετούν μέχρι που τελείωσαν την αποστολή τους και αποχώρησαν. 40 λεπτά είναι πάρα πολλά... Λυπάμαι. Αν συνέβαινε το ίδιο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν έρθει τα πάνω κάτω και θα είχε το λιγότερο παραιτηθεί η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, πολιτική και στρατιωτική.

Είναι κρίμα. Η Ελλάδα άγεται και φέρεται από ανίκανους, αν και προσωπικά πιστεύω πως όλα γίνονται βάσει καλά οργανωμένου σχεδίου.

Ο καιρός θα δείξει...

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο το Video των ειδήσεων του Mega με τον Νταβούτογλου να καλεί "για νέες κατακτήσεις..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου