recent

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΣΕ 6ΜΗΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ... ΝΕΚΡΟ!


Η πρωτοφανής τραγελαφική αυτή είδηση κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου, εκθέτοντας για μια ακόμη φορά τον τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό κράτος. Όπως διαβάζουμε στον Guardian, δικαστήριο της Θεσσαλονίκης μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας καταδίκασε, άνδρα ο οποίος κατηγορείτο για συνέργεια σε
κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, αφού μερικούς μήνες πριν μαζί με άλλους ακτιβιστές είχε επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτι οικογένειας που της το είχαν διακόψει λόγω οφειλών στη Δ.Ε.Η.


Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Χρήστος Μπακέλας, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο πρώην πελάτης του είναι ήδη νεκρός από τις 8 Απριλίου 2015. Έτσι ζήτησε αναβολή της δίκης προκειμένου να προσκομίσει τη βεβαίωση που το αποδείκνυε.

Το βιαστικό δικαστήριο όμως αρνήθηκε να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης και επέβαλλε στον νεκρό... ποινή εξάμηνης φυλάκισης! Έκπληκτος ο δικηγόρος δήλωσε ότι αυτό του συνέβη πρώτη φορά στα 25 χρόνια του επαγγελματικού βίου του.

Είναι να τρελαίνεται κανείς. Από τη μία τα ελληνικά δικαστήρια καταδικάζουν νεκρούς... ενώ από την άλλη ορίζουν ημερομηνίες διεξαγωγής δικών 15 και 16 χρόνια μετά.

Πριν από πολύ λίγες ημέρες ήρθε στο φως επίσημο έγγραφο του Ειρηνοδικείου Αχαρνών, το οποίο όριζε τη διεξαγωγή δίκης σχετικά με το "Νόμο Κατσέλη" για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ούτε λίγο ούτε πολύ, για τις 3 Μαρτίου 2031! Την αίτηση κατέθεσε στο εν λόγω δικαστήριο ο δικηγόρος κ. Μάριος Μπράμος στις 23 Απριλίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου