recent

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΙΛΟΤΟ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το ξεπούλημα κάθε εθνικής θέσης από την εγκάθετη κυβέρνησης των Αθηνών, είναι δεδομένο, και αυτό πια διαπιστώνεται με κάθε ευκαιρία ακόμη και από εκείνους που χαρακτηρίζονται μετριοπαθείς.

Κάθε "κόκκινη γραμμή" έχει ξεθωριάσει και η προ πολλού καταρρακωμένη εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, αποτελούν πλέον ξεχασμένες έννοιες, οι οποίες έχουν εκδιωχθεί στο πυρ το εξώτερο.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, ο εθνομηδενισμός και η άνευ όρων παράδοση κάθε εθνικού δικαίου και αξίας, ήταν πάντα κεντρική ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς ευρύτερα.

Επιπλέον, ο "πολύς", ο "υπερπατριώτης" και καλός "χριστιανός" Πάνος Καμμένος, καλά γυμνασμένος από τις πολλές κωλοτούμπες, σκύβει εύκολα πλέον το κεφάλι για να εισπράξει ως καλό παιδί τις κατραπακιές που προέρχονται τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου, παρά τις γνωστές και χωρίς αντίκρυσμα κορώνες που εκστομίζει κάθε τόσο.

Όλα είναι αναμενόμενα από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τίποτα δε μπορεί να μας εκπλήξει. Άλλωστε, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του σουλτάνου, όπως φαίνεται
συμφωνήθηκαν τα βασικά, πίσω από κλειστές πόρτες και μικρόφωνα, και όσα ακούστηκαν δημόσια, ήταν για "τα αυτιά του κόσμου"...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ (και εναντίων των ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ)

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την επίσκεψη του Ερντογάν και του επιτελείου του και η Ελλάδα πήρε ανοιχτά το μέρος της Τουρκίας στην ψηφοφορία της ολομέλειας του ΟΗΕ, την οποία προκάλεσε η Τουρκία, εγκαλώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την απόφασή της να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η ελληνική διπλωματία, υπό τις οδηγίες του ανεκδιήγητου υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ψήφισε υπέρ της θέσης της Τουρκίας και κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δηλαδή κατά των δύο, μάλλον συνεπέστερων όπως αποδεικνύεται, συμμάχων της.

Όσο κι αν η απόφαση των ΗΠΑ είναι πράγματι απαράδεκτη και ανήθικη, η εξωτερική πολιτική κάθε σοβαρής χώρας, χαράσσεται βάσει των συμφερόντων της.

Στην παρούσα φάση, τα συμφέροντα της Ελλάδας, για 1002 λόγους, είναι με το μέρος των ΗΠΑ και του Ισραήλ! Η Ελλάδα βέβαια θέλοντας να κάνει το καλό και υπάκουο παιδί και ίσως μια άσκηση επαναστατικότητας και βλακώδους αντιαμερικανισμού, ψήφισε ενάντια των συμφερόντων της!

Ξέχασε προφανώς η κυβέρνηση ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ σήμερα βρίσκονται στο χειρότερο σημείο και τη ρήση "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου". Ξέχασαν ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, βασίζονται και στη συνεργασία-συμμαχία τους με το Ισραήλ για την εξόρυξη των πολύτιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, στην περιοχή της Κύπρου (τουλάχιστον).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΙΛΟΤΟ

Και περνούν μερικές ημέρες και συμβαίνει το πρωτοφανές!

Τελικά όχι, αυτό δεν το περιμέναμε από καμία ελληνική κυβέρνηση, πόσο μάλλον αριστερή (...). Δήθεν ευαίσθητη στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επίσημα αίτημα αναίρεσης της απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 και οι οποίοι ως γνωστόν είναι καταζητούμενοι από την Τουρκία, η οποία ζητά επίμονα την έκδοσή τους.

Όπως είναι γνωστό, κατά την επίσκεψη του σουλτάνου, τέθηκε και συζητήθηκε το ζήτημα αυτό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ενώπιον του ελληνικού λαού ότι το θέμα χειρίζεται η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφασίσει. 

Βέβαια όπως είναι επίσης γνωστό, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου στη δικαιοσύνη είναι πλέον καθημερινές και οι υπουργοί της βάλουν εναντίων της χωρίς να τηρούν κανενός είδους πρόσχημα, κάθε φορά που εκδίδεται μια "δυσάρεστη" προς εκείνους απόφαση.

Έτσι λοιπόν σήμερα, και ενώ η δικαιοσύνη απέδωσε πολιτικό άσυλο στο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι 8 έφτασαν στην Ελλάδα, αποφαινόμενη πως ο συγκεκριμένος τουλάχιστον αξιωματικός δεν είχε ανάμειξη στο πραξικόπημα και πως καταζητείται στην Τουρκία για πολιτικά "εγκλήματα", η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα αναίρεσης της εν λόγω απόφασης.

Προφανώς η κυβέρνηση της Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και πανικό, γιατί από τη στιγμή έκδοσης της απόφασης, η Τουρκία έχει ξεσηκωθεί. Τα ΜΜΕ της γείτονος να εξαπολύουν μύδρους εναντίων της χώρας μας, μιλώντας για "σκάνδαλο" και με έκτακτα δελτία ζητούν ακόμη και πολύ "αποφασιστικές κινήσεις" από την κυβέρνησή τους. Η τουρκική κυβέρνηση δε, θεωρεί την απόφαση εχθρική ενέργεια και απειλεί με άμεσες επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών.

Υπό το βάρος αυτό, η ευθυνόφοβη και πάντα πρόθυμη για κάθε είδους υποχώρηση κυβέρνηση της Αθήνας, σπεύδει να "διορθώσει"... Ουσιαστικά η κυβέρνηση αναιρεί το σκεπτικό της δικαιοσύνης η οποία μιλά καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και για τη βεβαιότητα πως σε περίπτωση έκδοσης ο αξιωματικός δεν θα έχει δίκαιη δίκη.

Ας μας εξηγήσει η κυβέρνηση, σε τι ακριβώς διαφωνεί επί της απόφασης του δικαστηρίου...

Με λίγα λόγια, ο Τσίπρας και ο Καμμένος, όχι απλά ανέχονται την άμεση ανάμειξη της Τουρκίας στα εσωτερικά της χώρας μας, αλλά ουσιαστικά την αποδέχονται και τη νομιμοποιούν. Υπό τις πιέσεις και τις απειλές της Τουρκίας, δε διστάζουν να καταφερθούν για μια ακόμη φορά κατά της δικαιοσύνης και να προσβάλουν της αποφάσεις της!

Το αίτημα αναίρεσης της απόφασης είναι πέρα από κάθε λογική και δε μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η κυβέρνησης της Αθήνας, άγεται και φέρεται από τις απειλές και τις φωνές της Τουρκίας! Ζούμε τις συνέπειες της επίσκεψης Ερντογάν και των όρων που επέβαλε. Είναι να αναρωτιέται κανείς που θα φτάσει η υποχωρητικότητα και η οσφυοκαμψία που διακατέχει αυτό το θίασο που κυβερνά την Ελλάδα, τη στιγμή που οι απαιτήσεις της Άγκυρας όλο και αυξάνονται, τόσο ποσοτικά, όσο κυρίως και ποιοτικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου