recent

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ DRONES

Το πράγμα με τα Drones έχει παραγίνει μάλλον. Καθένας μπορεί να πάρει από ένα και να κάνει τις βόλτες του παρατηρώντας και καταγράφοντας. Αν και η νομοθεσία απαγορεύει την ανεξέλεγκτη πτήση των Drones, λίγοι είναι αυτοί που συμμορφώνονται και ζητούν άδεια από τις αρχές πριν την πτήση τους.

Αν και οι περισσότερο ελικοπτεράδες τα χρησιμοποιούν καλοπροαίρετα, για παιχνίδι ή για την καταγραφή ενός εντυπωσιακότερου video, κάποιοι μάλλον τα χρησιμοποιούν για... άλλους λόγους.

Πολλές περιπτώσεις μεταφοράς ναρκωτικών ή όπλων με τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια για παράδειγμα έχουν καταγραφεί, κυρίως στο εξωτερικό, ενώ κάλλιστα ένα Drone μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο στα χέρια τρομοκρατών ή άλλων οργανωμένων εγκληματιών, αφού μπορεί να βλέπει εκεί που δε βλέπει εύκολα το μάτι και μάλιστα να καταγράφει εικόνες προς "ανάλυση και αξιοποίηση".
Δεν πάει πολύς καιρός μάλιστα, που για άγνωστους λόγους κάποιος χρησιμοποίησε Drone σε πτήση πάνω από το κτίριο της Βουλής στην Αθήνα. Αν και το Drone "συνελήφθη" δεν έγινε το ίδιο και με τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος παραμένει άγνωστος. Επίσης δε μάθαμε τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία το κατέβασε.

Οι Ιάπωνες, πρωτοπόροι στην τεχνολογία (και των Drones), σκέφτηκαν να πάρουν δραστικά μέτρα για τη σύλληψη των παράνομων τηλεκατευθυνόμενων ελικοπτέρων. Παρουσίασαν πρόσφατα δικό τους Drone, το οποίο συλλαμβάνει και προσγειώνει ανώμαλα, τους παραβάτες...

Δείτε το Video της παρουσίασης και θα καταλάβετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου