recent

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΩΝΙΑΚΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ 8ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΣΕ ΒΑΛΙΤΣΑ! (VIDEO)

Τελωνειακοί υπάλληλοι οι οποίοι πραγματοποιούσαν τυπικούς ελέγχους αποσκευών σε συνοριακό πέρασμα μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας, ανακάλυψαν μέσα σε βαλίτσα ένα 8χρονο αγόρι! Καθώς η αποσκευή περνούσε από το ειδικό μηχάνημα ακτίνων Χ, έκπληκτοι οι χειριστές του αντίκρισαν τη φιγούρα του παιδιού. Αμέσως άνοιξαν τη βαλίτσα και το απελευθέρωσαν!

Ο μικρός που ακούει το όνομα Abou, γεννήθηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ο πατέρας του, επίσης από την Ακτή Ελεφαντοστού που συνελήφθη μερικές αργότερα, ζει ως μετανάστης στις Ισπανικές Κανάριες Νήσους και πλήρωσε μια 19χρονη Μαροκινή για να μεταφέρει τη βαλίτσα από το Μαρόκο στον βορειοαφρικανικό ισπανικό θύλακα της Ceuta, προκειμένου έτσι να ξανασμίξει με το γιο του! Μάλιστα ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη μπαίνοντας στο θύλακα για να παραλάβει τη βαλίτσα, μη γνωρίζοντας την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η 19χρονη συνελήφθη επίσης.

Ο 8χρονος βρέθηκε πεινασμένος και αφυδατωμένος, αφού όπως υπολογίζεται παρέμεινε στη βαλίτσα ίσως και για μέρες! Πλέον βρίσκεται υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών της Ισπανίας.

Αν και η ιστορία θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει κοινωνική ταινία, δεν είναι μοναδική. Οι δύο ισπανικοί θύλακες της Ceuta και της Melilla στις βόρειες ακτές της Αφρικής στο Μαρόκο, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων ανθρώπων ετησίως, που προσπαθούν να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Στην προσπάθειά τους αυτή επιλέγουν συχνά επικίνδυνους τρόπους για να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Όπως συμβαίνει και με όσους παράτυπους μετανάστες προσπαθούν να φύγουν από την Ελλάδα με προορισμό την υπόλοιπη Ευρώπη, συχνά μπαίνουν σε κοντέινερς ή γατζώνονται κάτω από νταλίκες. Δεκάδες είναι αυτοί που τελικά χάνουν τη ζωή τους αναζητώντας καλύτερη τύχη ή τη σωτηρία.

Αν και οι θύλακες αυτοί είναι περιτριγυρισμνένοι από ψηλούς μεταλλικούς φράκτες και γίνονται αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι, μόνο το 2013 περίπου 4.300 άνθρωποι (σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με το 2012) πέρασαν τα σύνορά τους. Το 2014 υπολογίζεται ότι περίπου 8.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να πάρουν τον ίδιο δρόμο!

Δείτε το παρακάτω Video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου