recent

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΞΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ

Ο παγκοσμίου φήμης νευροεπιστήμονας Γιώργος Παξινός, μετά την έκδοση 46 (!) επιστημονικών συγγραμμάτων, ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσει το μυθιστόρημά του με τίτλο "Κατ' εικόνα". Το βιβλίο αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων ηρώων που ταξιδεύουν από τη μια άκρη της γης στην άλλη με σκοπό να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη.


Μετά λοιπόν την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Δρ Παξινός θα παρουσιάσει το έργο του και στην Πάτρα στην "Αγορά Αργύρη", την
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το βιβλιοδισκοπωλείο Discover και τον Εκδοτικό Οίκο "Λιβάνη".


Υπενθυμίζεται ότι ο Δρ Γεώργιος Παξινός, γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1944 στην Ιθάκη, όπου τελείωσε το λύκειο. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας και πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά. Ακολούθησαν έρευνες στα Πανεπιστήμια Yale, Cambridge και Oxford.

Από το 1973 είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νew South Wales στο Σίδνεϊ και στο Neuroscience Research Australia.

Είναι εκλεγμένος μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών και ανεπιστέλλων μέλλος της Ακαδημίας των Αθηνών. Θεωρείται ο κορυφαίος χαρτογράφος του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Ανακάλυψε ενενήντα μία περιοχές (πυρήνες) στο κεντρικό νευρικό σύστημα και σε πολλές έδωσε ελληνικά ονόματα.


Οι περισσότεροι επιστήμονες που εργάζονται πάνω στη σχέση μεταξύ του ανθρώπινου εγκεφάλου και ασθενειών όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και σχιζοφρένεια ή μοντέλα σε πειραματόζωα αυτών των ασθενειών χρησιμοποιούν τους άτλαντές του.

Ο άτλαντάς του για τον ανθρώπινο εγκέφαλο (που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά) είναι ο πιο ακριβής για τον εντοπισμό περιοχών του υποφλοιού.

Για σαράντα πέντε χρόνια έχει ενεργό δράση για την προστασία του περιβάλλοντος. Λατρεύει το ποδήλατο, το κολύμπι, το Pilates, το τάνγκο και το χασάπικο.
Περνάει πέντε μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και θα τον βρείτε τα καλοκαίρια στην Ιθάκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου