recent

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΝΕΟΣ ΣΦΟΔΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ !

Το δράμα του Νεπάλ δε φαίνεται να έχει τέλος. Νέος σεισμός χτύπησε πριν από περίπου μία ώρα τη μικρή, φτωχή Ασιατική χώρα.

Η νέα σφοδρή σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 7,3 ρίχτερ και εκδηλώθηκε στις 10:05 ώρα Ελλάδας. Μισή ώρα αργότερα ακολούθησε σεισμός μεγέθους 6 ρίχτερ.

Η νέα αυτή σεισμική δόνηση φαίνεται να έχει επίκεντρο
την αραιοκατοικημένη περιοχή Bigu, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 86 χιλιομέτρων από το Κατμαντού. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή καταστροφές, όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχουν. Άλλωστε η ροή των πληροφοριών από το Νεπάλ είναι ήδη προβληματική.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Απριλίου 2015 σεισμός μεγέθους 7,8 ρίχτερ χτύπησε το Νεπάλ και κυρίως την πρωτεύουσά του Κατμαντού, αφήνοντας πίσω του σχεδόν 7.000 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ο νέος αυτός σεισμός ενδέχεται να είναι ένας από τους μεγάλους μετασεισμούς που αναμένονται. Μετά το σεισμό της 25ης Απριλίου, οι σεισμολόγοι έλεγαν ότι οι μετασεισμοί του σεισμού των 7,8 ρίχτερ, θα μπορούσαν να ξεπεράσουν ακόμη και τα 7 ρίχτερ. Παράλληλα είχε τονιστεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης φαινομένου σεισμών "ντόμινο", που θα επηρέαζαν περιοχές σε μεγάλη ακτίνα από το επίκεντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου