recent

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

114 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΞΩΝ

Στο νέο λιμένα των Πατρών βρίσκονται από νωρίς σήμερα το πρωί 114 μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες το βράδυ να επιβαίνουν σε ακυβέρνητο πλοιάριο, δυτικά των Παξών.

Οι μετανάστες, όλοι τους άνδρες, περισυλλέγησαν από το υπό σημαίας Μάλτας φορτηγό πλοίο Gagliarda που έπλεε στην περιοχή εντοπισμού τους, το οποίο τους μετέφερε στην Πάτρα.

Άμεσα οργανώθηκε η υποδοχή τους, προσφέρθηκε πρόχειρο γεύμα, ενώ τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες όπου ήταν αναγκαίο. Επιπλέον
οι μετανάστες εξετάστηκαν από ιατρούς, προκειμένου να εκτιμηθεί αρχικά η κατάσταση της υγείας τους.

Για την υποδοχή των μεταναστών έχει κινητοποιηθεί το Λιμενικό Σώμα, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτείται να γίνουν στο χώρο του λιμανιού και οι μετανάστες να μεταφερθούν με λεωφορεία σε χώρους φιλοξενίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


"Επιχείρηση διάσωσης εκατόν δεκατεσσάρων (114) προσφύγων επιβαινόντων, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, από λέμβο η οποία βρισκόταν σε δυσχερή θέση, δυτικά της ν. Παξών, πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό προσφύγων, στην θαλάσσια περιοχή 32 ν.μ. δυτικά ν. Παξών.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., δεσμεύτηκαν τα παραπλέοντα πλοία M/T “GAGLIARDA” σημαίας Μάλτας, M/V “SIGNAL PUMA” σημαίας Μάλτας και M/V “SHILLIG” σημαίας Γιβραλτάρ προς εντοπισμό της ανωτέρω λέμβου, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Π.Ν. και απέπλευσαν δυο (02) σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το “GAGLIARDA” με τη συνδρομή των έτερων δύο πλοίων, προέβη τελικώς στον εντοπισμό της λέμβου και έπειτα στην ασφαλή μετεπιβίβαση των εκατόν δεκατεσσάρων (114) επιβαινόντων.
Το M/V GAGLIARDA κατέπλευσε πρωϊνές ώρες σήμερα στο λιμένα Πάτρας όπου αποβίβασε ασφαλώς τους διασωθέντες.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου