recent

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΙΝΗ ΧΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΝΝΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΟΥ...

Η επιδημία που κάνει τα κομματόσκυλα να ξεχνούν να δηλώσουν τα εκατομμύρια που με κάποιο τρόπο απέκτησαν και να φοροδιαφεύγουν εις βάρος των Ελλήνων πολιτών που έχουν γονατίσει από τις φοροεπιδρομές των μνημονίων, χτύπησε προ ετών και το Γιάννο Παπαντωνίου και την εκλεκτή σύζυγό του κυρία Σταυρούλα Κουράκου.

Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αν και Σοσιαλιστής (κατά δήλωσή του), "ξέχασε" να δηλώσει στη δήλωση "πόθεν έσχες" του το ευτελές ποσό των 1.400.000 ευρώ, που είχε αποκτήσει με τον τίμιο ιδρώτα του προσώπου του από κοινού με την κυρία του. Όπως αποδείχθηκε μάλιστα στο δικαστήριο (και σε δεύτερο βαθμό), το ζεύγος των απατεώνων είχε
δημιουργήσει Trust σε συνεργασία με Off Shore εταιρία με σκοπό την απόκρυψη του ποσού, ώστε αυτό να μη συμπεριληφθεί στη δήλωση περιουσιακής τους κατάστασης.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου μάλιστα κατά την ακροαματική διαδικασία είχε ισχυριστεί ότι δε γνώριζε την ύπαρξη του λογαριασμού της συζύγου του καθώς όπως πρόεκυψε, τα χρήματα εμβάστηκαν στο εξωτερικό από τον πρώην στενό του συνεργάτη, Γιώργο Κανδαλέπα... Φυσικά η υπερασπιστική γραμμή του ζεύγους κατέρρευσε αφού στερούταν σοβαρών επιχειρημάτων.

Επιπλέον το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στο ζεύγος τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, αφού λογικά κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος ειδικά για το πρώτο...

Η ποινή βέβαια που επιβλήθηκε στους ξεχασιάρηδες μόνο ως χάδι μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού καλούνται να πληρώσουν λιγότερα από 100.000 ευρώ. Συγκεκριμένα επιβλήθηκε σε καθέναν από τους δύο φυλάκιση 4 ετών όπως και πρωτόδικα, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα καθώς επίσης και αποζημίωση υπέρ του δημόσιου για ηθική βλάβη ύψους 20.000 ευρώ και πρόστιμο 10.000 ευρώ. Επίσης καλούνται να πληρώσουν τα έξοδα του δικαστηρίου.

Ενώ στην Ελλάδα του μνημονίου της Αριστεράς και της Προόδου χιλιάδες μεροκαματιάρηδες σε λίγο θα χάσουν τα σπίτια τους για οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ, τα αποβράσματα τύπου Γιάννου Παπαντωνίου πέφτουν στα μαλακά. Πάλι καλά που το δικαστήριο δεν τους ζήτησε και συγγνώμη για την ταλαιπωρία. 

Όπως φαίνεται στην Ελλάδα οι ποινές για τους απατεώνες είναι αντιστρόφως ανάλογες των ποσών που κλέβουν ή κρύβουν, όταν πρόκειται για εκπροσώπους των πολιτικών συμμοριών που λυμαίνονται τη χώρα και το λαό της. Υπενθυμίζεται ότι η "δικαιοσύνη" δεν ασχολήθηκε καν με περιπτώσεις πρώην ή νυν στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Σταθάκης, Μητρόπουλος, Μάρδας κλπ) που ξέχασαν να δηλώσουν κάτι εκατομμύρια! Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Νεοδημοκράτης πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος που όπως αποδείχθηκε είχε κατακλέψει το Δήμο του (αφαίρεσε ποσό άνω των 18.000.000 ευρώ), πρόσφατα αποφυλακίστηκε επικαλούμενος λόγους υγείας...

Τι επιδημία είναι αυτή ρε παιδί μου...;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου