recent

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

CyberKid - ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ INTERNET ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για να διαβάζετε αυτές τις γραμμές, προφανώς βρίσκεστε μπροστά σε κάποια συσκευή που σας παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο internet, το οποίο εδώ και χρόνια έχει εισβάλει και εγκατασταθεί στη ζωή μας με τρόπο μοναδικό. Σήμερα δεν αποτελεί απλά ένα εργαλείο, αλλά και ένα αρκετά φθηνό μέσο ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Όλα όμως τα νομίσματα έχουν δύο όψεις και ενώ ένα μαχαίρι μπορεί με κατάλληλη χρήση να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, εύκολα όμως μετατρέπεται σε φονικό όπλο.

Το ίδιο ισχύει και για το internet το οποίο κρύβει αποδεδειγμένα σοβαρούς κινδύνους όταν χρησιμοποιείται απερίσκεπτα. Αν μάλιστα η κακή χρήση του διαδικτύου από έναν υποψιασμένο ενήλικα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, τρομάζει κανείς αναλογιζόμενος τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει για ένα παιδί.


Η ιστοσελίδα CyberKid δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με σκοπό την ενημέρωση σε θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.


Αν και ο τίτλος του παραπέμπει στα παιδιά, δεν αφορά μόνο αυτά. Στην ιστοσελίδα CyberKid μπορεί να βρει κάποιος θεματολογία που απευθύνεται συμβουλευτικά στα παιδιά καθώς και οδηγίες που απευθύνονται σε γονείς και αφορούν την προστασία των παιδιών ενώσω αυτά χρησιμοποιούν το internet.

Επιπλέον, επισκεπτόμενος κάποιος το CyberKid μπορεί να βρει πολύ χρήσιμες και εύκολες στην κατανόηση πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία του διαδικτύου, όπως για παράδειγμα την επεξήγηση βασικών όρων που χρησιμοποιούνται στο internet και τη σημασία τους, ώστε να πλοήγηση να γίνεται με ασφάλεια. Είναι βέβαιο πως όσα κι αν γνωρίζει κανείς, σίγουρα θα διαβάσει ενδιαφέροντα πράγματα και μάλιστα για πρώτη φορά.

Τέλος τα παιδιά (και όχι μόνο...) κάνοντας μια ηλεκτρονική βόλτα από την "ψηφιακή αλάνα", μπορούν να διασκεδάσουν παίζοντας ενδιαφέροντα παιχνίδια κατηγοριοποιημένα ανάλογα με την ηλικία τους.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου