recent

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Η μικρή και "φτωχή" μας πατρίδα είναι λίγο πολύ γνωστό ότι διαθέτει ιδιαίτερα πλούσιο υπέδαφος και σημαντικά υποθαλάσσια ανεκμετάλλευτα προς το παρόν κοιτάσματα πετρελαίου. Οι περισσότεροι από εμάς ίσως γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην παραγωγή βωξίτη, άριστης ποιότητας μαρμάρων, ορυκτών για την παραγωγή τσιμέντου κ.α.

Όταν αναφερόμαστε στην εξόρυξη χρυσού, το μυαλό των περισσοτέρων από εμάς πηγαίνει σε χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Αυστραλία και η Νότια Αφρική και ίσως όχι άδικα.

Αν και γνωρίζουμε ότι και στην Ελλάδα εξορύσσεται χρυσός, μάλλον δε φανταζόμαστε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις σημαντικότερες παραγωγούς χώρες!

Πρόσφατα το Βusinessinsider με αφορμή έκθεση του World Gold Council για την παγκόσμια ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου, δημοσίευσε τoν κατάλογο των χωρών που έχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως.

Μέσα στις 40 πρώτες χώρες  είναι και η Ελλάδα η οποία βρίσκεται στην 32η θέση, αφήνοντας πίσω της μάλιστα χώρες όπως το Κουβέιτ και την Αυστραλία.

Κλικ για μεγέθυνση

Τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού -πάνω από 8 χιλιάδες τόνους- διαθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ακολουθούν η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τι να πει κανείς... Είναι εύκολο να καταλάβει καθένας τους λόγους για τους οποίους η φτωχή και καταφρονεμένη κατά τα άλλα Ελλάδα, είναι μονίμως θέμα συζήτησης και πόθος των απανταχού αρπακτικών (εντός και εκτός αυτής)!

ΠΗΓΗ: Lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου